woensdag 26 november 2014

Zwemmen: moeiteloos, efficiënt en low budget

Over de hele wereld is zwemmen één van de meest populaire sporten. Naast dat zwemmen erg leuk is, is het trekken van baantjes vooral een erg goede manier om fit, gezond en in shape te blijven. Daarnaast is zwemmen om een goede manier om je sociale cirkel te vergroten. Genoeg vriendschappen en zelfs romances zijn ontstaan in het zwembad! Zwemmen past als sport en activiteit ook in een low budget lifestyle. Dus pak nu je zwemtas, fiets naar het zwembad en geniet van alle voordelen voor jou!
Mocht je in het zwembad jaloers worden op de technieken van je medezwemmers, dan weten wij wel raad. Lees de instructies hieronder goed door en de eerstvolgende keer zwem je gracieus aan hun zij!  
Essentiële richtlijnen (essential guidelines)
Hoewel veel mensen bekend zijn met zwembrillen, worden zij door vrijwel niemand gedragen. En dat is eigenlijk heel erg zonde. Een zwembril zorgt er namelijk voor dat u veel beter kunt kijken in het water, maar ook voorkomt de bril dat uw ogen geïrriteerd raken door het water! Vergeet ze dus niet te dragen.
Zorg er tijdens uw zwemsessie ook voor dat uw ademhaling oner controleren is. Hoewel wij in het dagelijks leven ongemerkt ademen is het bij zwemmen erg belangrijk dat u de ademhaling reguleert. Hoe u dat kunt doen? Zorg dat u mond dicht is wanneer u onder water zwemt en adem uit via je neus. Wanneer je naar boven komt haal je rustig adem. Bij een goede ademhaling duurt de uitademing twee keer zo lang als de inademing.
Als laatste raden wij iedereen aan om ervoor te zorgen dat je handen en vingertoppen altijd naar beneden wijzen. Daarnaast is het belangrijk dat u te allen tijde uw rug recht probeert te trekken. Dit doet u door uw buikspieren aan te spannen. Zo voorkomt u blessures en blijft u tijdens uw  baantjes recht zwemmen.

 Zwemslagen (swimming strokes)
Zwemschool SwimBee verteld u graag meer over de bekendste zwemslagen allertijden!

Freestyle slag
De freestyle slag ofwel borstcrawl is de bekendste en meest gebruikte zwemslag. Met deze slag kun je namelijk erg hoge snelheid behalen. Met deze slag zwem je op je buik en schop je je benen naar de zijkant terwijl de armen als een windmolen in en uit het water zwaaien.
Rugslag
De rugslag gaat eigenlijk precies als de freestyle slag. Er is alleen één belangrijk verschil: bij de rugslag zwem je niet op je buik, maar lig je op je rug. Pas wel op voor al het water in je neus!
Schoolslag
In Nederland is de schoolslag Zwemles rotterdam een erg bekende slag, het is namelijk de eerste slag die je leert tijdens zwemlessen. Het is een erg relaxte en kalme manier van zwemmen. Bij deze slag maken je benen en armen dezelfde beweging van midden naar voren en terug naar achteren. Zo maak je met je lichaam een halve cirkel!

Probeer nu zelf één van deze slagen uit en word een ware expert zwemmer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten